Εξερευνήστε περισσότερα

Σχετικα με την Παλαιοχωρα

Η Παλαιόχωρα (Παλιόχωρα) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Κρήτης μετά από την Ιεράπετρα. Η πόλη που βρίσκεται σχεδόν στο νοτιοδυτικό τέλος του νησιού έχει περίπου 1.000 κατοίκους. Ο μόνος δρόμος για να φτάσετε είναι από τα Χανιά, απ’όπου απέχει 75km περίπου. Υπάρχουν επίσης καθημερινά δρομολόγια με το ΚΤΕΛ προς Παλαιόχωρα.
Οι κάτοικοι της ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό, την καλλιέργεια ελιών, την αλιεία, και πρόσφατα και με την παραγωγή ντοματών, όπως και με την χειροτεχνία και συγκεκριμένα με τα χειροποίητα υφαντά. Υπάρχουν πολλές μικρές παραλίες, ειδικά στη δυτική πλευρά της πόλης.
Η Παλαιόχωρα είναι ένα δημοφιλές θέρετρο και έτσι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, εστιατόρια, ταβέρνες, όπως και περιοχή κάμπινγκ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μικρά σκάφη κάνουν δρομολόγια στις παραλίες γύρω από το νησί και άλλα μικρά χωριά όπως στα Σφακία, το Λουτρό και το Ελαφονήσι.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παχιά Aμμος, Πλακάκι, Κουντούρα, Καραβόπετρα, Γραμμένος, Κριός, Κερατιδές, Γιανισκάρι, Σούγια, Ελαφόνησος. Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι υπάρχουν 16 χιλιόμετρα ακτής γύρω από την Παλαιόχωρα από τη διαμονή σας και θα είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε για κάποιες από τις πληροφορίες που αναφέρουμε παρακάτω.

ΦΑΡΑΓΓΙΑ

Σαμαριά, Άνυδροι, Αγία Ειρήνη, Πρινοι.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Λισσός, Έλυρος, Κανταριά, Καδρός, Βιάνος, Πέλκις, Ταρρας, Πικίλασσο, Καλαμίδι.

ΣΠΗΛΑΙΑ

Ζουρές, 13 εντός του φαραγγιού της Αγ. Ειρήνης (Νεροπήγια, Κόκκινη Σπηλιά, Ελληνικόν, Σπιλες, Σκοτινό, Χάρακας, κ.α.). «Η τρύπα του δράκου» του Γεροσπήλιου στον Πρασσέ, το Τζανι στον Ομαλό, ο Καλόγερος, το Βιτόρο, το Σφαδαχτοσπίλιο στην Κάμπανο, η Λιγιά στο Ροδοβάνι, ο Ιλισσές, το Χάλαρο, η Σταλίχτρα στα Τεμένια, η Νεροσπιλιά, το Θαφτό στο Κουστογέρακο, και πολλά άλλα.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Κολύμβηση, Windsurfing, Θαλάσσιο σκι, Καταδύσεις, Jet Ski και βέβαια ψάρεμα.

ΚΟΥΖΙΝΑ

Οι επισκέπτες θα βρουν άφθονο φρέσκο και οικονομικό ψάρι, ελαιόλαδο, μέλι και γαλακτοκομικά προϊόντα, τοπικές παραδοσιακές πίτες (καλιτσούνια) και παραδοσιακά γλυκά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε σαλάτες, θαλασσινά, γευστικές ομελέτες με ποικίλα υλικά, πικάντικα τυριά, λαχανικά και φρούτα. Και μην ξεχάσετε φυσικά την τσικουδιά…